مقالات

۷ نشانه سوختن واشر سرسیلندر که باید بدانید

۷ نشانه سوختن واشر سرسیلندر که باید بدانید

نشتی خارجی

نشتی خارجی واشر سرسیلندر می‌تواند سبب خروج مایع خنک کننده از زیر منیفولد ورودی و اگزوز شود و معمولاً زمانی اتفاق می افتد که موتور کاملاً گرم شده است. اگر هیچ کانال مایع خنک کننده یا شلنگ دیگری نزدیک آن وجود نداشته باشد، شما ممکن است به راحتی نشتی واشر سرسیلندر را ببینید، ولی اگر در اطراف کانال‌های مایع خنک کننده دیگری وجود دارد، برای تشخیص نشتی مجبور خواهید بود رنگ UV به مایع خنک کننده اضافه کرده و اطراف آن را با نور UV بررسی و منبع نشتی را بیابید.

نشتی واشر سرسیلندر

خروج دود سفید از اگزوز

اکثریت نشتی واشر سرسیلندر معمولاً به داخل موتور بوده که سبب وارد شدن مایع خنک کننده به محفظه احتراق می‌شود. در اثر این اتفاق مایع خنک کننده داخل محفظه احتراق می‌سوزد و این پروسه دودی سفید رنگ ایجاد کرده که از اگزوز بیرون می‌آید. این دود معمولاً به هنگام استارت سرد موتور با یک بوی شیرین همراه است و حتی در زمان گرم بودن موتور نیز ممکن است ادامه پیدا کند. اگر میزان نشتی مایع خنک کننده داخل محفظه احتراق زیاد باشد میزان دود سفید خروجی از اگزوز بسیار بیشتر شده و به راحتی می‌توان آن را تشخیص داد.

وجود حباب داخل رادیاتور

علاوه بر ورود مایع خنک کننده به محفظه احتراق در اثر نشتی واشر سرسیلندر، امکان ورود گازهای اگزوز به داخل مایع خنک کننده هم وجود دارد. این اتفاق نهایتاً سبب ایجاد حباب‌هایی داخل رادیاتور یا مخزن مایع خنک کننده می‌شود که حتی به هنگام سرد بودن مایع خنک کننده، ظاهر آن را طوری می‌کند که گویی مایع در حال جوشیدن است. این حباب‌ها در واقع همان گازهای اگزوز هستند که در پروسه احتراق وارد سیستم خنک کننده شده‌اند. یکی از راه‌های آسانی که خودتان هم می‌توانید سوختن و نشتی این قطعه را تست کنید همین مورد بررسی وجود حباب داخل مایع خنک کننده است.

موتوری که همیشه داغ می‌کند

واشر سرسیلندر

اگر واشر سرسیلندر خودروی شما سوخته باشد، موتور بعد از رانندگی‌های طولانی معمولاً داغ می‌کند. این اتفاق هم به دلیل کاهش مایع خنک کننده به دلیل سوخته شدن آن در پروسه احتراق رخ می‌دهد ولی عوامل دیگری مانند وجود مشکل در پروسه احتراق، گرمای اضافی گازهای اگزوز داخل مایع خنک کننده و عدم توانایی رادیاتور خودرو برای خنک کردن مایع خنک کننده کثیف نیز در این موضوع دخیل هستند. اگر موتور خودروی شما داغ می‌کند این موضوع می‌تواند منجر به مشکلات بیشتری شود. یکی از اصلی‌ترین مشکلات ناشی از داغ کردن موتور آسیب دائمی به واشرهای دیگر موتور است که می‌تواند منجر به نشتی‌های دیگر شود. اگر این مشکل را خیلی نادیده بگیرید، نهایتاً ممکن است مجبور به تعمیر اساسی موتور خودرو شوید که قطعاً هزینه‌های زیادی روی دست شما باقی خواهد گذاشت.

سفید یا شیری شدن روغن موتور

با نشتی مایع خنک کننده به داخل محفظه احتراق، این مایع با چکه از رینگ پیستون‌ها وارد روغن موتور می‌شود. با گذشت زمان آب و روغن با هم قاطی شده و سبب می‌شود روغن موتور حالتی شیری رنگ پیدا کند. معمولاً این مورد را می‌تواند با نگاه به روغن موجود روی گیج و همچنین در موتور تشخیص بدهید. ترکیب شدن آب و روغن سبب می‌شود روغن موتور به درستی نتواند وظیفه روغن کاری قطعات داخلی موتور را انجام دهد و نهایتاً، سبب بروز مشکل برای دیواره سیلندرها و بلبرینگ‌های میل لنگ و میل سوپاپ خواهد شد. حتی اگر با خودرو رانندگی هم نکنید، به دلیل وجود آب داخل روغن احتمال زنگ زدگی سطوح داخلی موتور نیز بالا می‌رود که نهایتاً نیاز به تعمیر اساسی موتور ایجاد خواهد کرد.

کثیف شدن شمع موتور

با سوختن مایع خنک کننده داخل محفظه احتراق، معمولاً نقطه‌های سفید ریزی در اطراف الکترود تشکیل می‌شوند. البته مشکلات دیگری هم وجود دارند که این نقطه‌های سفید رنگ ریز را ایجاد می‌کند و این مورد نمی‌تواند صرفاً نشانه سوختن واشر سرسیلندر باشد، ولی اگر نشانه‌های دیگر سوختن واشر سرسیلندر وجود دارند و این مورد را هم می‌بینید، با اطمینان بیشتری می‌توان نتیجه گیری کرد.

تعویض واشر سرسیلندر

کارکرد نادرست سیستم خنک کننده موتور

اگر واشر سرسیلندر خودروی شما سوخته باشد، تنظیم فشار سیستم خنک کننده و سپس بررسی سیستم و کشف کاهش فشار در آن می‌تواند یکی دیگر از نشانه‌های سوختن آن باشد. در این روش معمولاً نشتی‌های دیگر هم می‌توانند موجب کاهش فشار شوند و به همین دلیل، این موضوع نیز تنها زمانی که علایم اصلی دیگر سوختن واشر سرسیلندر وجود داشته باشد می‌تواند مورد نظر قرار بگیرد. به طور مشابه، شما می‌توانید یک تست نشتی داخلی انجام بدهید که محفظه احتراق را با هوای فشرده پر می‌کند و با اندازه گیری میزان هوای نشتی از طریق واشر سرسیلندر یا هر مجرای دیگری مشکل قابل شناسایی خواهد بود.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − هفت =